Treking izlet u Baranji

Baranja trek sviIako smo cestovni trkači, danas smo probali nešto sasvim novo. Na nagovor našeg trkača Siniše Jonjića koji već odavno sudjeluje u treking utrkama, neki naši članovi odlučili su nastupiti na Surduk  trek Baranja 2015.

U mjesto Popovac stigli smo u 8 sati. Još je bilo svježe, trava puna rose, a temperatura je već prijetila sa 21C. Upoznavši se sa ljubaznim domaćinima (Nikola Pajčin) podigli smo startne brojeve i krenuli na presvlačenje. Kako osim Siniše i Vande nitko nije imao iskustva s ovim vidom natjecanja, šalili smo se kako je nepoznavanje čitanja karte, brdovit i šumovit teren, zajedno s temperaturom od 36C koja je najavljena-uspješan recept za katastrofu. Inače, priroda je prekrasna, i ima velikih potencijala za outdoor sportove.

Baranja PopovacOd naših trkača u disciplini na 10 km nastupili su (Mirela Jelica, Kraguljac Đuro). Trčali su sa kolegom Josipom Budimirom, koji već ima iskustva u trekingu. Međutim, tih deset kilometara je udaljenost mjerena zračnom linijom, tako da stvarna udaljenost u konačnici iznosi oko 17km. Tijekom utrke, trkači su morali čitati kartu koja ih je (manje-više uspješno) trebala dovoditi do kontrolnih točaka (6) na kojima su čipirali prolazak i išli na sljedeću kontrolnu točku. Tako su neke točke našli bez većih problema, a na neke su izgubili mnogo vremena i po koji kilometar viška. Tako su tu udaljenost, preskačuči surduke i provlačeći se kroz šikare, prošli za 3 sata i 30 minuta.

Jonjic ZahirovicA sada naš Jonjić Siniša. Nastupivši u ultra kategoriji na 45 kilometara, kroz 20 kontrolnih točaka (koje je organizator kasnije nešto skratio, uvidjevši da bi trekeri trebali proći više od 70 km) pomeo je konkurenciju i zauzeo drugo mjesto, zaostavši za prvim samo 5 sekundi. Borba se vodila do samog kraja, a bio je odlučujući zadnju trk i tih nekoliko metara. Čestitamo!

Zahvaljujemo domaćinu na gostoprimstvu i odličnom grahu. Zanimljiva utrka, prekrasna priroda, odlični domaćini-razlog da se ponovi i slijedeće godine.