Utrke 2011.

Marko i Nikola Petkovic,Pecuh-Harkanj 2011.Pečuh-Harkanj, 25 km

Nakon zimske baze, utrka Pečuh-Harkanj u dužini 25 kilometara predstavlja svojevrsnu provjeru za početak sezone. Staza je u početku nekoliko kilometara uz brdo, nakon toga slijedi ravni dio, da bi pred sam kraj opet zadavala muke trkačima, brdovitom konfiguracijom u dužini od 2 kilometra.

Vrijeme je bilo dosta povoljno, uz relativno hladan vjetar na startu koji je kasnije malo oslabio. Naši trkači Petković Marko i Petković Nikola istrčali su ovu stazu nakon čega je slijedila relaksacija u termalnim bazenima.

6.3.2011.

Slavonski Brod 2011BROMARA-polumaraton Slavonski Brod

Na ravnoj i po malo dosadnoj stazi nastupili su petković Nikola, Stjepan Jelica i petković marko, dok su na utrci 5 km nastupili Drobina Miroslav i

Miroslav Knežević, predsjednik kluba.

Trči se nasipom uz Savu, pa je ambijent dosta monoton, sa dosta pravaca koji zapravo predstavljaju otežavajući faktor dugorpugašima. Dodatno je stvar otežalo i neoubičajeno toplo vrijeme za ovaj dio godine.

13.3.2011.

 

Gorica polumaraton

Glavna polumaratonska utrka duljine 21097 metara, koja se trči kroz grad započela je ndanas u 10.30 sati.20.3.2011.

Za AK Maraton Vukovar nastupli su Nikola i Marko Petković, Miroslav Drobina te Sentivanac Veljko koji su uspješno i završili utrku te poboljšali osobna vremena trčanja u odnosu na utrku prošlog tjedna u Slavonskom Brodu u prosjeku između 5 i 10 minuta.

20.3.2011.

 

Novi Sad polumaratonNovosadski polumaraton

Na idealnoj ravnoj stazi i po idealnom vremenu, na stazi od 21 kilometar nastupili su Petković Marko, Petković Nikola, Drobina Miroslav i Stjepan Jelica.

Iako se utrka ne boduje u sustavu HUCIPT-a, služi kao dobra provjera forme te se na idealno ravnoj stazi može napraviti realna procjena trenutnog stanja trkača.

27.3.2011.

 

Osijek 2011Osječki polumaraton i utrka na 5 km

Nastupom na Osječkom polumartonu naši trkači počinju proljetni dio natjecanja u okviru Hrvatske cestovne udruge cestovnog i planinskog trčanja (HUCIPT).

Na utrci od 5 kilometara veliki uspjeh ostvarila je naša Ana Klaić, zauzevši 1. mjesto u kategoriji sportašice.

Na stazi od 21 kilometar nastupili su: Stjepan Jelica, Drobina Miroslav, Veljko Sentivanac i Petković Nikola.

 

10.4.2011.

Riječki polumaraton

Avantura je gotova. Istrčan je i Riječki polumaraton. Po jakoj buri i teškoj stazi kilometre su redali Petković N. Banovak D. Petković M. Drobina M. i Jelica S.

Nikoli je ovo šesti polumaraton u 45 dana , nekima peti u 35 dana a ostalima četvrti ove sezone. Dakle, svi smo bili jaaaako aktivni:)

Pa vam svima šaljemo jedan morski pozdrav u nadi kako će nam se neko od vas pridružiti i istrčati svoj prvi polumaraton ili nastaviti nekad prekinuti niz….Sviju vas pozdravljamo, a endorfini rade:)

 


Sombor 2011.Somborski polumaraton

Po iznimno toplom vremenu (30 stupnjeva Celzija) i neatraktivnoj stazi pored njiva, Somborski polumaraton istrčala su dva naša člana Đuro Kraguljac i Stjepan Jelica. Osjećaj vrućine pojačan je dodatno neugodnim mirisima iz okolnih njiva te nedostatkom vode i okrepnih stanica, što je propust organizatora koji se već nekoliko puta ponavljao. Nakon ove utrke, mislimo kako ćemo ozbiljno razmotriti o brisanju ovog polumaratona iz našeg kalendara.

 

17.5.2011.

 

Osječki cener-Banovak treći, Jelica peti

Za klub su nastupili Darko Banovak koji je osvojio treće mjesto u kategoriji i Stjepan Jelica sa osvojenim petim mjestom u kategoriji.

Nastupilo je ukupno 120 trkača i trkačica od čega 98 trkača u muškoj konkurenciji.

 

22.5.2011.

Plitvice 2011Plitvički maraton

Iako slovi za najtežu stazu u Hrvatskoj, Plitvički maraton ipak predstavlja izazov, i svojom valovitom i teškom ali ipak zbog ambijenta i atmosfere atraktivnom stazom, privlači tisuće trkača iz raznih zemalja, kako regiona tako i Europe.

Boje kluba branili su: Banovak Darko koji je stigao prvo od klupskih kolega, zatim Stjepan Jelica, Petković Nikola te Petković Marko.

4.6.2011.

Varazdin 18.9.2011.Varaždinski polumaraton i ekipno prvenstvo RH

Na održanom Varaždinskom polumaratonu na kojem se odvijalo i ekipno prvenstvo RH nastupili su Domagoj Šeremet, Nikola Petković, Đuro Kraguljac i  Darko Banovak.

Najbolje vrijeme u klubu ostvario je Đuro Kraguljac 1:32:33, zatim Banovak Darko 1:35:52, Domagoj Šeremet 1:41:31 te Nikola Petković 1:53:32.

Ne znamo zašto, ali već tradicionalno na Varždinskom polumaratonu uvijek imamo lošije rezultate od očekivanih 🙂

18.9.2011.

UličnaIM000048.JPG utrka Bijeljina road race

Na poziv našeg nekadašnjeg člana i trkačkog prijatelja Zdravka Mišovića otišli smo u Bijeljinu sudjelovati na uličnoj utrci u dužini od 10 km.

Pobjedu je odnio Petrović Mirko sa nevjerojatnim rezultatom od 00:29:34 dok je drugo mjesto osvojio Živanović Darko sa 00:29:38. Šalili smo se da je u Bijeljini skoro pao svjetski rekord na 10 km, što za ovakav rezultat nije niti daleko od istine.

U svjetlu spomentih rezultata svoje nećemo niti spominjati, osim da je bilo pakleno vruće ali da su se Drobina Miroslav i Stjepan Jelica dobro proveli.

25.9.2011.

 

 zg 20111(2)Zagrebački maraton

Nastupom na Zagrebačkom maratonu na distanci od 21 km nastavili smo jesenji dio sezone u sastavu Djuro Kraguljac koji je stigao prvi od klupskih kolega, Banovak Darko, Šeremet Domagoj, Jelica Stjepan te Petković Marko.

Vrijeme je bilo idealno za trčati, suho, sunčano i umjereno prohladno ali smo se ipak na cilju morali ohladiti pivom.

9.10.2011.

Apatin 23.10.2011.Dunavski (Apatinski) polumaraton

Danas smo nastupili kod našeg kolege Gorana Čegara u Apatinu na Dunavskom polumaratonu (većina ga zove Apatinski polumaraton).

Staza je ravna ali dijelom prolazi kroz naselje, dijelom ide uz Dunav te ne spada u one ravne i dosadne staze.

Vrijeme je bilo idealno za trčati (9 stupnjeva Celzija) a niti raspoloženja nije nedosttajalo. Za klub su nastuplili Kraguljac Đuro, Stjepan Jelica i Drobina Miroslav uz podršku svima poznatog Srećka Ilinčića.

23.10.2011.

Starek 13.11.2011.Starek polumaraton

Na tradicionalno hladnom i pored Jarunskog jezera uvijek vlažnom startu, ove godine našli su se Kraguljac Đuro, Domagoj Šeremet, petković Nikola i Jelica Stjepan.

Staza je kružna i ravna a obzirom da je skoro kraj sezone i većina trkača je na vrhuncu forme ili blizu, padali su i osobni rekordi ili barem najbolja vremena sezone.

U klubu je najbrži bio Kraguljac Đuro, zatim Šeremet, Jelica pa Petković.

13.11.2011.

IMG_7035Adica kros

U organizaciji profesora Dražena Pejića, magistra kineziologije i predavača na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru, a u sklopu kolegija Osnove motoričkih transformacija, održan je studentski kros u dužini 3000 m za muškarce i 1500 m za žene.

Na krosu je zajedno sa studentima sudjelovao i Stjepan Jelica, inače također djelatnik Veleučilišta i predavač, osvojivši drvenu medalju, odnosno četvrto mjesto u konkurenciji stotinjak studenata.

Kros se održava samo dva dana pred Crikvenički maraton na kojem će Jelica također nastupiti.

 25.11.2011.

Crikva 27.11.2011.Crikvenica polumaraton

Prekrasno vrijeme, odlična organizacija i iznimno atraktivna staza koja više od 2/3 ide uz samo more bili su recept za potpuno uživanje i zatvaranje sezone jednom odličnom utrkom.

Staza, iako valovita, djeluje dosta inspirativno te je Jelici nesostajalo svega 30-ak sekundi za obaranje osobnog rekorda, pa je stazu istrčao sa 1:40:27.

U stopu ga je pratio klupski kolega Drozdek Neven koji je stazi istrčao za 1.45 minuta. Obzirom na viđeno, vjerujemo kako ćemo nastupiti i iduće godine na ovoj utrci.

27.11.2011.