Utrke 2018.

    Uspješna sezona 2017. i ulazak u Prvu ligu

Gdje nema borbe ne može biti niti pobjede. Malim klubovima kao što je naš (mislim na financijske mogućnosti i nedostatan kadar pa se ne možemo rotirati po utrkama) ovakvo ostvarenje znači puno više od drugog mjesta.

Sezona 2017.ta je gotova. Zauzeli smo drugo mjesto i prelazimo u Prvu ligu. Ovakav uspjeh je rezultat nesebičnog zalaganja članova, od kojih su neki trčali gotovo sve utrke sezone.  Prvo ćemo spomenuti dame: Vanda Zahirović, Mirela Jelica te Lidija Piljaš, koje su svojim sudjelovanjem omogućili potpuno bodovanje (3+3) te nam je njihov angažman neizmjerno vrijedan.

Od muških ćemo izdvojiti: Sinišu Jonjića, Djuru Kraguljca, Domagoja Šeremeta koji su vukli cijelu sezonu i s curama skupili bodove za drugo mjesto. Jonjić je čak trčao Dubrovaki polumaraton, na Stareku ostvario i PB, dok je Kraguljac trčao maraton u Irskoj.

Neki ozljeđeni članovi dali su svoj doprinos na Plitvičkoma maratonu (Petković Nikola i Drobina Miroslav) a posebno nas veseli povratak našeg člana Stjepan Čosića koji je trčao polumaraton Ivan Starek.

Na kraju sve pohvale našem Siniši Jonjiću, koji je ostvario drugo mejsto u Cestovnom kupu, u kategoriji M35. Iako sve trke za muške pojedinačno još nisu službeno bodovane, vjerujemo kako je ovo konačan poredak.

Siječanj 2018.

 

    Pošumljavanje Adice

S ciljem obnove park-šume Adica mladim stablima, u Vukovaru je u suradnji Grada Vukovara i Hrvatskih šuma – šumarije Vukovar, održana akcija Drvo zasadi – Adicu pomladi. Riječ je o akciji pošumljavanja vukovarske park-šume Adica u kojoj je zasađeno 1125 sadnica drveta, od čega 900 sadnica hrasta i 225 sadnica jasena.

Akcija je privukla 531 Vukovarca, a među građanima koji su se sami odazvali bilo je i članova Zajednice športsko ribolovnih udruga Vukovar, Javne vatrogasne postrojbe Vukovar, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar i Vatrogasne zajednice grada Vukovara, zamjenici gradonačelnika Marijan Pavliček i Ivana Mujkić, gradski vijećnici, pročelnikci i zaposlenici Gradske uprave, direktori i zaposlenici gradskih tvrtki te djeca iz vukovarskih dječjih vrtića i osnovnih škola.

U sadnji mladih sadnica sudjelovale su i Mirela Jelica i Lidija Piljaš, članice Atletskog kluba Maraton Vukovar.

– Akciji smo se odazvale s obzirom da se većina naših treninga održava upravo Adici. Akcija je odlično organizirana i drago mi je što se odazvao veliki broj građana – komentirala je Jelica.

Izvor i slike: www.hrv.hr, veljača 2018.

 

    Imširoviću rekord i postolje

Član Atletskog kluba Ak Maraton Vukovar Alen Imširović, srušio je državni rekord Hrvatske u subotu 10.3.2018. godine na ultramaratonu održanog u Beogradu kada je za 6 sati istrčao 72,2 kilometra (koji je prije iznosio 71.415 m, Pivec Tomas) a također a popeo se na postolje i kao ukupno drugi.

-Presretan sam! Imao sam krizu u zadnjem dijelu, ali nekako sam ostao u tempu. Zahvaljujem se treneru, našem poznatom ultramaratoncu Elviru Rakipoviću u realizaciji ovog uspjeha kao i njegovoj supruzi, dr. sc. Andreji Rakipović, specijalisti anesteziologije na logističkoj i liječničkoj potpori-rekao je Alen.

   

Ožujak 2018.

 

Rim maraton

Ne znamo vode li svi putevi u Rim, ali znamo da smo po Rimu prošli 82 kilometra trčeči, po 42 kilometra Mirela i Stjepan Jelica.