Imširoviću rekord i postolje

Član Atletskog kluba Ak Maraton Vukovar Alen Imširović, srušio je državni rekord Hrvatske u subotu 10.3.2018. godine na ultramaratonu održanog u Beogradu kada je za 6 sati istrčao 72,2 kilometra (koji je prije iznosio 71.415 m, Pivec Tomas) a također a popeo se na postolje i kao ukupno drugi.

-Presretan sam! Imao sam krizu u zadnjem dijelu, ali nekako sam ostao u tempu. Zahvaljujem se treneru, našem poznatom ultramaratoncu Elviru Rakipoviću u realizaciji ovog uspjeha kao i njegovoj supruzi, dr. sc. Andreji Rakipović, specijalisti anesteziologije na logističkoj i liječničkoj potpori-rekao je Alen.

 

 

Drugo mjesto i put u Prvu ligu

Gdje nema borbe ne može biti niti pobjede. Malim klubovima kao što je naš (mislim na financijske mogućnosti i nedostatan kadar pa se ne možemo rotirati po utrkama) ovakvo ostvarenje znači puno više od drugog mjesta.

Sezona 2017.ta je gotova. Zauzeli smo drugo mjesto i prelazimo u Prvu ligu. Ovakav uspjeh je rezultat nesebičnog zalaganja članova, od kojih su neki trčali gotovo sve utrke sezone.  Prvo ćemo spomenuti dame: Vanda Zahirović, Mirela Jelica te Lidija Piljaš, koje su svojim sudjelovanjem omogućili potpuno bodovanje (3+3) te nam je njihov angažman neizmjerno vrijedan.

Od muških ćemo izdvojiti: Sinišu Jonjića, Djuru Kraguljca, Domagoja Šeremeta koji su vukli cijelu sezonu i s curama skupili bodove za drugo mjesto. Jonjić je čak trčao Dubrovaki polumaraton, na Stareku ostvario i PB, dok je Kraguljac trčao maraton u Irskoj.

Neki ozljeđeni članovi dali su svoj doprinos na Plitvičkoma maratonu (Petković Nikola i Drobina Miroslav) a posebno nas veseli povratak našeg člana Stjepan Čosića koji je trčao polumaraton Ivan Starek.

Na kraju sve pohvale našem Siniši Jonjiću, koji je ostvario drugo mejsto u Cestovnom kupu, u kategoriji M35. Iako sve trke za muške pojedinačno još nisu službeno bodovane, vjerujemo kako je ovo konačan poredak.

 

Ivan Starek polumaraton

Kraj je sezone. Sretno smo što smo je uspješno završili i što prelazimo u Prvu ligu, a pomalo žalosni zbog pauze koja slijedi.

Ipak, nećemo mirovati. Neko kraće vrijeme ćemo se odmoriti od trčanja kako bi tijelo saniralo umor i oštećenja a onda ćemo pokušati nadograditi formu i već krajem veljače trčati Pečuh-Harkanj.

Danas su trčali: Vanda Zahirović, Mirela Jelica, Lidija Piljaš, Siniša Jonjić, Stjepan Ćosić i Domagoj Šeremet.

Zagreb maraton

Idealno vrijeme za trčanje, dobra ekipa pa ni rezultati nisu izostali. Zadovoljni istrčanim vremenima a pao je i jedan PB.

Na Zagreb maratonu uvijek se može očekivati neki novi rezultat, rekord. Sezona se približava kraju, forma je na vrhuncu, staza je ravna a i uvjeti su danas bili idealni za trčanje. Samo nekoliko stupnjeva iznad nule na samom startu s kojeg su krenuli: Jonjić Siniša koji je bio danas najbrži, a zatim je kroz cilj prošao Đuka Kraguljac.

Ženski dio također je bio odličan, Vanda Zahirović je istrčala PB, nakon nje je u cilj ušla Mirela Jelica te Lidija Piljaš.

Maratonce očekuju još dvije utrke do kraja ove trkačke sezone, Makarska i Ivan Starek-Zagreb.

         

Varaždinski polumaraton

Dana 17.9. 2017. godine na Varaždinskom polumaratonu za klub su vrijedno skupljale bodove Lidija Piljaš i Mirela Jelica.

Stazu dugu 21 kilometar pretrčale su u vremenu 2h 06min i tako osigurale klubu bodove koje drže klub na odličnom drugom mjestu.

 

Kutina polumaraton

Naše snage trčale su u Kutini 10.9.2017. a nakon žumberačke staze, ovaj blago valoviti teren nije zadavao toliko problema. Obzirom da su na početku jesenjeg dijela utrke svaki vikend, ne može se očekivati maksimum od trkača na svakoj utrci, jer bi to neminovno vodilo ozljedama.

Trčali su: Mirela Jelica, Đuro Kraguljac i Siniša Jonjić. Vidmo se u Varaždinu 16.9.2017. godine.

     

Žumberačka utrka

Jesenji dio konačno je stigao, u vidu brdovite i teške Žumberačke utrke na 15 km. Vremenski uvjeti ovaj su puta išli na ruku trkačima, a u ambijentu prekrasne prirode nastupilo je oko 200 natjecatelja.

Boje kluba branili su: Siniša Jonjić koji je dužinu od 15 kilometara istrčao za 1h 13min, Domagoj Šeremet s vremenom 1h 20min i Mirela Jelica sa 1h 40min.

Podsjećamo, u jesenjem dijelu slijede još: Kutina, Varaždin, Zagreb, Makarska i Starek.

Surduk trek Baranja

Ne možemo dočekati početak jesenjeg dijela natjecanja, pa smo probali malo trail, nekih 8 km, s gubljenjem po brdima, 9 km). Surduk trek u Baranji (Popovac), priroda prekrasna, ako zanemarimo današnjih 36 C.

Kako je temperatura bila iznimno nepovoljna za trčanje (plus 36 C) a trčanje po brdima i vrućina dodatno podižu puls, bili smo pametni pa smo izabrali najkraću stazu, od 8 kilometara. I ta se dužina, ukoliko se izgubite, može pretvoriti u dosta dodatnih kilometara, što si, obzirom na vrućinu, nismo mogli priuštiti.

Kod traila su (za razliku od trekinga gdje staza nije obilježena), staze prilično dobro obilježene, pa vam, uz pametno raspoređivanje snage, ostaje samo uživati kao što smo i mi danas.

Uskoro počinje i jesenji dio natjecanja u Ligi u okviru HUCIPT-a (Žumberak, Kutina, Varaždin, Zagreb. Makarska i Starek) pa nas očekujte s objavama. Do tada, pokušajte i vi pretrčati svoj prvi kilometar 🙂

Drugi na tablici

Polusezona je gotova. Nismo loši, obzirom da nemamo ljudi za rotiranje, pa se natječe uglavnom ista ekipa, što neminovno vodi do umora i ozljeda.

U svakom slučaju, ne predajemo se i nastavljamo dalje, a na jesen se nadamo i nekim povratnicima od ozljeda koji bi mogli pojačati naše redove.

Plitvički maraton

Plitvički maraton je uvijek izazov. Staza je tehnički zahtjevna i kažnjava svaku grešku ili lošu procjenu trenutnih sposobnosti ili uvjeta.

Ipak, iako je temperatura 4. lipnja 2017. sezala i preko 30 stupnjeva, naših 6 odvažnih uspješno su istrčali svoje utrke. Na stazi maratona (42 km) trčali su: Mirela Jelica, Vanda Zahirović i Siniša Jonjić.

Na polumaratonu (21km) trčali su: Lidija Piljaš, Miroslav Drobina i Petković Nikola. Tako smo imali kompletnu ekipu (3+3) pa se nadamo i skupljanju vrijednih bodova.