Ekipno 3. mjesto- Slavonski Brod

Skorašnji kraj sezone cestovnog dugoprugaškog trčanja vukovarski maratonci su obilježili na najbolji mogući način. Nastupom na polumaratonu u Slavonskom Brodu slavili su ekipno osvojivši treće mjesto, a dokaz odlične forme su i pojedinačni uspjesi Vanda Zahirović (2. mjesto u kategoriji), Mirela Jelica (2. mjesto u kategoriji), Alen Imširović (ukupno 8. mjesto) te Stjepan Ćošić (3. mjesto u kategoriji).

Nakon uspješnih nastupa ovog proljeća na polumaratonima u Velikoj Gorici, Splitu, Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Slavonskom Brodu, vukovarski dugoprugaši se drže u gornjoj polovici tablice Cestovnog kupa Hrvatske, koja je od ove godine jedinstvena za sve klubove koji se natječu u cestovnom trčanju. Time je  konkurencija veća ali samim tim i uspjeh vukovaraca.

Ferivi polumaraton 2017.

Na 13. Osječkom Ferivi polumaratonu na kojem je trčalo preko 1200 trkačica i trkača u dvije discipline, polumaratonu i utrci na 5 kilometara, nastupili su i vukovarski dugoprugaši.

Iako su samo sedam dana prije trčali polumaraton u Gorici, naše tri maratonke (Vanda Zahirović, Mirela Jelica, Lidija Piljaš) i tri maratonca (Đuro Kraguljac, Domagoj Šeremet i Siniša Jonjić) nastupili su u utrci na 21 kilometar i osvojili bodove u Ligi. Miroslav Drobina nastupio je u utrci na 5 kilometara.
Slavonija doživljava trkački bum, što je odlično. Sve više ljudi se bavi trčanjem jer je zdravo i dostupno a Osječki polumaraton organizacijski i masovnošću postaje centralni događaj za trkače u Slavoniji.
                         

                                                                 

Velika Gorica 2017.

Sezona je otvorena, u Gorici smo upisali prve ovogodišnje polumaratonske kilometre. Po idealnom vremenu za trčanje nastupili su Ivan Bančić, Domagoj Šeremet, Jonjić Siniša i Mirela Jelica.

Nadamo se kako će ovo biti dobra priprema za predstojeći Osječki Ferivi polumaraton obzirom kako nas je većina vrijedno trenirala a za sada su nas i ozljede zaobišle. Posebno veseli činjenica što su za predstojeći proljetni dio sezone spremne i naše tri ženske uzdanice Vanda, Lidija i Mirela.

Polumaraton Starek, Zagreb

Na Jarunu smo trčali polumaraton i primili nagradu HUCIPT-a za osvojeno prvo mjesto u Drugoj cestovnoj ligi, za sezonu 2014.

U nedjelju 15.11. 2015. trčali smo polumaraton Ivan Starek u sastavu : Mirela Jelica,  Stjepan Čošić i Siniša Jonjić. Osobni rekord na 21 kilometar oborio je Siniša Jonjić i sada iznosi 1:34,  Čošić je trčao izvrsnih 1:32, a Mirela postavila svoje ovosezonsko najbolje vrijeme 1:55.

Predsjednik  AK “Maksimir” Ante Blažanin, uručio je klubovima nagrade za prošlu sezonu, pa smo tako dobili statuu za osvojeno prvo mjesto u Drugoj cestovnoj ligi, za sezonu 2014.

Starek 2015 start Mirela Starek 2015 Jonjic Starek 2105  Cosis Starek 2015 Hucipt pehar 2014. Starek

Studentski kros

U suradnji Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru i našeg kluba, u srijedu 11.11. 2105. održan je studentski kros na kojem su nastupili studenti prve godine sva tri studija (Fizioterapije, Trgovine i Prava) kao i studenti Vukovarskog veleučilišnog sportskog saveza (VUVESS).

Muški rekord staze na 3000 m iz 2011. godine, za skoro cijelu minutu, oborio je student II godine fizioterapije, Karlo Majtanić te rekord sada iznosi 10 min 56 sec.

Kod djevojaka na 1650 metara slavila je Andrea Obrovac (I godina fizioterapije) sa vremenom 8 min 21 sec.

kros4 kros2 kros1 kros3

Maratonci trčali u Zagrebu

Nastavljajući natjecanje u Prvoj cestovnoj ligi, trkači Ak “Maraton” Vukovar trčali su u nedjelju 11.10.2015. na 24. Zagrebačkom maratonu, najmasovnijem trkačkom događaju u Hrvatskoj.

Na maratonskoj distanci od 42 kilometra, po iznimno kišovitom i vjetrovitom vremenu, za klub su su nastupili Siniša Jonjić i Stjepan Jelica, a na dionici polumaratona trčali su Stjepan Čošić, Domagoj Šeremet i Mirela Jelica. Ukupan dojam-dosta visoka ocjena, dovoljno okrijepe, banana i sitnih potrepština za maratonce a i navijanje je ove godine ugodno iznenadilo.

 Mirela PolumaratonZg 2015.  Domagoj Šeremet Polumaraton Zg 2015.  Stjepan Čošić  Polumaraton Zg 2015.  Stjepan Jelica Maraton Zg 2015.  Jonjic Siniša Maraton ZG 2015.

Sarajevski polumaraton

Sarajevo polumaratonSarajevski polumaraton-bilo je odlično. Staza je (osim jedne uzbrdice na početku) cijelom rutom ravna. Vrijeme je danas bilo savršeno, oblačno uz malo kiše. Trkača cca. 600 uz one sa Fun run-a. Čestitke Vandi koja je bila najbrža, a ostali su turistički istrčali polumaraton, u vidu dužinskog treninga, jer će se već slijedeći vikend raditi dužine od 35 km, pa smo ostavili nešto baruta u nogama.

U Sarajevu trčali: Željko Zahirović (188) , Mirela Jelica (799) , Stjepan Jelica (798) i Vanda Zahirović (800). Rekuperacija odrađena u vidu ćevapa, bureka i tulumbi. Zaliveno s pivom. Sve po pravilima nutricionista.

Osijek-Vatrogasni cener

Osijek, Vatrogasni cener 2015Osijek, 13.9.2015. Domagoj Šeremet, Stjepan Jelica, Mirela Jelica, Vanda Zahirović, Stjepan Čošić, Siniša Jonjić.

Ojačani novim članom Stjepanom Čošićem a oslabljeni ranim ustajanjem i današnjim ipak toplim vremenom za trčanje, ogulismo 60 km. Svako po 10km! Neko brže-neko sporije. Stjepan Čošić-najbrže.

Čošiću je ovo prva zvanična utrka za naš klub, iako je stari cestovni mačak sa maratonom od 2.55 i polumaratonom od 1.18. Dobro došao!

Vanda na triatlonu

3Cijeli događaj se odigrao na Vinkovačkom jezeru Banja. U subotu 5.9.2015 naša Vanda odlučila je isprobati kombinaciju kiše, blata, kupanja, bicikla i trčanja. S toliko različitih začina-doživljaj je bio zagarantiran.

Inače, za one koji nisu upućeni, prvo se odradi plivačka dionica, zatim slijedi 2bicikl, pa onda trčanje. Dužine su različite na različitim triatlonskim natjecanjima, a u Vinkovcima se plivalo 400m, slijedio je bicikl 15 km te trčanje 5 km.

“Poskidali smo se za plivanje, bilo je malo hladno, ali kad smo ušli u vodu 1bilo je predivno. Potom je slijedio bicikl, dijelom kroz njive natopljene kišom. Od malih nogu se ne sjećam kako je to kad se uvaljaš u blato, kroz smijeh kaže Vanda. Imala sam blata i u kosi i u očima. Uglavnom odličan osjećaj-vraća u djetinjstvo” kaže na kraju Vanda.

Na kraju ni uspjeh nije izostao. Osvojila je drugo mjesto, pa joj čestitamo!

Treking izlet u Baranji

Baranja trek sviIako smo cestovni trkači, danas smo probali nešto sasvim novo. Na nagovor našeg trkača Siniše Jonjića koji već odavno sudjeluje u treking utrkama, neki naši članovi odlučili su nastupiti na Surduk  trek Baranja 2015.

U mjesto Popovac stigli smo u 8 sati. Još je bilo svježe, trava puna rose, a temperatura je već prijetila sa 21C. Upoznavši se sa ljubaznim domaćinima (Nikola Pajčin) podigli smo startne brojeve i krenuli na presvlačenje. Kako osim Siniše i Vande nitko nije imao iskustva s ovim vidom natjecanja, šalili smo se kako je nepoznavanje čitanja karte, brdovit i šumovit teren, zajedno s temperaturom od 36C koja je najavljena-uspješan recept za katastrofu. Inače, priroda je prekrasna, i ima velikih potencijala za outdoor sportove.

Baranja PopovacOd naših trkača u disciplini na 10 km nastupili su (Mirela Jelica, Kraguljac Đuro). Trčali su sa kolegom Josipom Budimirom, koji već ima iskustva u trekingu. Međutim, tih deset kilometara je udaljenost mjerena zračnom linijom, tako da stvarna udaljenost u konačnici iznosi oko 17km. Tijekom utrke, trkači su morali čitati kartu koja ih je (manje-više uspješno) trebala dovoditi do kontrolnih točaka (6) na kojima su čipirali prolazak i išli na sljedeću kontrolnu točku. Tako su neke točke našli bez većih problema, a na neke su izgubili mnogo vremena i po koji kilometar viška. Tako su tu udaljenost, preskačuči surduke i provlačeći se kroz šikare, prošli za 3 sata i 30 minuta.

Jonjic ZahirovicA sada naš Jonjić Siniša. Nastupivši u ultra kategoriji na 45 kilometara, kroz 20 kontrolnih točaka (koje je organizator kasnije nešto skratio, uvidjevši da bi trekeri trebali proći više od 70 km) pomeo je konkurenciju i zauzeo drugo mjesto, zaostavši za prvim samo 5 sekundi. Borba se vodila do samog kraja, a bio je odlučujući zadnju trk i tih nekoliko metara. Čestitamo!

Zahvaljujemo domaćinu na gostoprimstvu i odličnom grahu. Zanimljiva utrka, prekrasna priroda, odlični domaćini-razlog da se ponovi i slijedeće godine.