Proljetna liga Vukovar

PROLJETNA LIGA VUKOVAR /05.05.2021./

Drugu godinu zaredom, naš klub organizira Proljetnu ligu. Prilika je to da se okupe prijatelji trčanja ali i da se promovira rekreativno trčanje na istočnom kraku Hrvatske.

Obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju, klub drugu godinu zaredom radi na promociji trčanja okupljajući rekreativce i one natjecatljski raspoložene trkače. Svako kolo je brojalo oko 30 sudionika, što je za Vukovar izvrsna brojka. Vjerujemo da bi se našao još poneki trkač da je situacija s koronom potpuno iza nas, ali se nadamo da je dosta ljudi čulo za nas i da imaju u planu pridružiti se u jesenjem dijelu, kada planiramo organizirati još jedan turnus Lige.

Trči se šetnicom uz Dunav, dva kruga po 2,5 km, dakle ukupno 5 kilometara. Dozvoljeno je hodanje, trčanje sa nordic walk štapovima, u kolicima, kućnim ljubimcima, dakle svemu što može pomoći da se odvažite na prve kilometre. Vrijeme nije bitno, jer imamo moto:  “Prvi k’o zadnji, zadnji k’o prvi”. Svih sedam kola imali smo i podršku kolega i odličan odaziv iz VUTK (Vukovar triatlon klub).

Pobjednici u ukupnom poretku sezone 2021. su:

  1. mjesto-AK Maraton Vukovar
  2. mjesto- VUTK-Vukovar triatlon klub
  3. mjesto-Kum i Busići

Pojedinačni plasman:

Ž:

  1. Andrea Malić-individualac
  2. Mirela Szabo-VUTK-Vukovar Triatlon klub
  3. Mirela Jelica-AK Maraton Vukovar

M:

  1. Alen Imširović- AK Maraton Vukovar
  2. Ivan Szabo-VUTK-Vukovar triatlon klub
  3. Siniša Busić-Ak Maraton Vukovar